Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądaja, a do ich jedzenia nie sa potrzebne talerzyki czy sztućce... typowe finger food :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3824
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3824
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Zółtka ucieramy do białości z cukrem, zapachem, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy jeszcze trochę aż cukier sie rozpuści. Dodajemy sere, miksujemy na jednolita masę, a następnie delikatnie łączymy z ubitą piana z białek. Serniczki piekłam w sylikonowych foremkach na mufinki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 25-30 minut. Pięknie wyrastają ale wyjęte gorące z piekarnika zapadają się dosrodka tworząc "koszyczki" (stąd cały ich urok). Gorące serniczki wystawiamy do lekkiego przestudzenia i dopiero wyjmujemy z foremek. Dekorujemy wg uznania. U mnie wypelnione kremem czekoladowym i ozdobione orzechami, migdałami lub wisienką z nalewki.