Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądaja, a do ich jedzenia nie sa potrzebne talerzyki czy sztućce... typowe finger food :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30198
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30198
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Składniki
Zółtka ucieramy do białości z cukrem, zapachem, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy jeszcze trochę aż cukier sie rozpuści. Dodajemy sere, miksujemy na jednolita masę, a następnie delikatnie łączymy z ubitą piana z białek. Serniczki piekłam w sylikonowych foremkach na mufinki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 25-30 minut. Pięknie wyrastają ale wyjęte gorące z piekarnika zapadają się dosrodka tworząc "koszyczki" (stąd cały ich urok). Gorące serniczki wystawiamy do lekkiego przestudzenia i dopiero wyjmujemy z foremek. Dekorujemy wg uznania. U mnie wypelnione kremem czekoladowym i ozdobione orzechami, migdałami lub wisienką z nalewki.