Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna potrawa śląska. Oczywiście istnieja różne "wariacje" na jej temat ale myslę,że moja wersja będzie smakowała.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4438
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417517
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4438
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417517
Składniki
Dzień przed Wigilią pierniki zalewam 4 l piwa. Pozostawiam na ok. 2-3 godziny aż sie rozpuszczą
Zawiesinę z pierników i piwa podgrzewam ciągle mieszając, do uzyskania konzystencj gładkiego sosu. Nie gotuję!i
Do tak uzyskanego roztworu wrzucam wszystkie bakalie (oczywiście pokrojone ale niezbyt drobno). Mieszam, przykrywam i pozostawiam w zimnym miejscu na noc.Nastepnego dnia jeszcze raz mieszam i rozcieczam piwem wg. potrzeb,Całośc powinna miec dość gęstą konsystencję. Podaje sie zimne, w pucharkach lub małych salaterkach.