Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Składniki
Rozpuszczamy cukier w wodzie i podgrzewamy, aż uzyskamy gęsty syrop.
Białka ubijamy na sztywną pianę, do której powoli wlewamy gęsty, gorący syrop, jednocześnie cały czas ubijając przygotowaną masę.
Następnie ubijamy śmietanę i łączymy ją z kremem z białek.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, możemy pomieszać ją z posiekanymi na drobno orzechami i dodajemy do masy na krem.
Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy, którą dodatkowo możemy posypać 2 łyżkami mielonych orzechów.
Wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.
Smacznego:)