Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 906
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 906
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6385
Składniki
Margaryne rozpuścic w garnku, dodac cukier- mieszac az do rozpuszczenia cuku.
Kakao rozrobic w wodzie i dodac do margaryny z cukrem, odlac ok poł szklanki- polewa. wszystko wystudzic!
żółtka oddzielic od bialek i dodac do margaryny z cukrem i kakao. nastepnie dodajemy proszek do pieczenia i mąke i dokladnie mieszamy- ręcznie łyżka nie mikserem!
białka ubic na sztywno i dodac do masy, wszystko delikatnie wymieszac i wylac na mała prostokątna blache. Pieć ok 30-45 min w temp 180 stopni
Wystudzonego murzynka polac polewa (krok 2) Aby urozmaicić przepis mozna do masy murzynkowej dodac drylowane wisnie, kawalki czekolady gorzkiej/ deserowej po upieczeniu przelozyc smietana i na koniec polac polewa :)