Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4194
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34132
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9729
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4194
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34132
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9729
Składniki
Margaryne rozpuścic w garnku, dodac cukier- mieszac az do rozpuszczenia cuku.
Kakao rozrobic w wodzie i dodac do margaryny z cukrem, odlac ok poł szklanki- polewa. wszystko wystudzic!
żółtka oddzielic od bialek i dodac do margaryny z cukrem i kakao. nastepnie dodajemy proszek do pieczenia i mąke i dokladnie mieszamy- ręcznie łyżka nie mikserem!
białka ubic na sztywno i dodac do masy, wszystko delikatnie wymieszac i wylac na mała prostokątna blache. Pieć ok 30-45 min w temp 180 stopni
Wystudzonego murzynka polac polewa (krok 2) Aby urozmaicić przepis mozna do masy murzynkowej dodac drylowane wisnie, kawalki czekolady gorzkiej/ deserowej po upieczeniu przelozyc smietana i na koniec polac polewa :)