Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Margaryne rozpuścic w garnku, dodac cukier- mieszac az do rozpuszczenia cuku.
Kakao rozrobic w wodzie i dodac do margaryny z cukrem, odlac ok poł szklanki- polewa. wszystko wystudzic!
żółtka oddzielic od bialek i dodac do margaryny z cukrem i kakao. nastepnie dodajemy proszek do pieczenia i mąke i dokladnie mieszamy- ręcznie łyżka nie mikserem!
białka ubic na sztywno i dodac do masy, wszystko delikatnie wymieszac i wylac na mała prostokątna blache. Pieć ok 30-45 min w temp 180 stopni
Wystudzonego murzynka polac polewa (krok 2) Aby urozmaicić przepis mozna do masy murzynkowej dodac drylowane wisnie, kawalki czekolady gorzkiej/ deserowej po upieczeniu przelozyc smietana i na koniec polac polewa :)