Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Margaryne rozpuścic w garnku, dodac cukier- mieszac az do rozpuszczenia cuku.
Kakao rozrobic w wodzie i dodac do margaryny z cukrem, odlac ok poł szklanki- polewa. wszystko wystudzic!
żółtka oddzielic od bialek i dodac do margaryny z cukrem i kakao. nastepnie dodajemy proszek do pieczenia i mąke i dokladnie mieszamy- ręcznie łyżka nie mikserem!
białka ubic na sztywno i dodac do masy, wszystko delikatnie wymieszac i wylac na mała prostokątna blache. Pieć ok 30-45 min w temp 180 stopni
Wystudzonego murzynka polac polewa (krok 2) Aby urozmaicić przepis mozna do masy murzynkowej dodac drylowane wisnie, kawalki czekolady gorzkiej/ deserowej po upieczeniu przelozyc smietana i na koniec polac polewa :)