Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które moje dzieci mogłyby jeść codziennie .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8690
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17861
Składniki
Margarynę, mleko, cukier i kakao podgrzewamy do rozpuszczenia na małym ogniu.
Masę gotujemy dalej na małym ogniu ok 20 min aż zgęstnieje. Następnie studzimy w wodnej kąpieli a potem odlewamy ok pół szklanki na polewę.
Nastawiamy piekarnik na ok 175 °C. Formę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą (nadmiar usuwamy). Do wystudzonej masy dodajemy 4 żółtka a białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie miksujemy i dodajemy po trochu mąkę i proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Następnie masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek.
Masę wylewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na środkowy poziom w piekarniku. Pieczemy ok 45 min sprawdzając patyczkiem pod koniec czy jest suche w środku.
Wyjmujemy ciasto i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy przestygnie wierzch dekorujemy odstawianą w szklance polewą. Ciasto można jeść od razu. Smacznego !