Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które moje dzieci mogłyby jeść codziennie .
Margarynę, mleko, cukier i kakao podgrzewamy do rozpuszczenia na małym ogniu.
Masę gotujemy dalej na małym ogniu ok 20 min aż zgęstnieje. Następnie studzimy w wodnej kąpieli a potem odlewamy ok pół szklanki na polewę.
Nastawiamy piekarnik na ok 175 °C. Formę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą (nadmiar usuwamy).
Do wystudzonej masy dodajemy 4 żółtka a białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie miksujemy i dodajemy po trochu mąkę i proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Następnie masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek.
Masę wylewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na środkowy poziom w piekarniku.
Pieczemy ok 45 min sprawdzając patyczkiem pod koniec czy jest suche w środku.
Wyjmujemy ciasto i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy przestygnie wierzch dekorujemy odstawianą w szklance polewą.
Ciasto można jeść od razu. Smacznego !
Połączenie murzynka i sernika w jednym PRZEPYSZNYM cieście! Polecam je wykona...
Odsłon: 263
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 30
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 27
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 27
Sałatka Afrodyty to genialne rozwiązanie na szybką przekąskę w upalne dni. Pr...
Odsłon: 496
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 30
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 27
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 27
Sałatka Afrodyty to genialne rozwiązanie na szybką przekąskę w upalne dni. Pr...
Odsłon: 496
Składniki
Margarynę, mleko, cukier i kakao podgrzewamy do rozpuszczenia na małym ogniu.
Masę gotujemy dalej na małym ogniu ok 20 min aż zgęstnieje. Następnie studzimy w wodnej kąpieli a potem odlewamy ok pół szklanki na polewę.
Nastawiamy piekarnik na ok 175 °C. Formę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą (nadmiar usuwamy). Do wystudzonej masy dodajemy 4 żółtka a białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie miksujemy i dodajemy po trochu mąkę i proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Następnie masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek.
Masę wylewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na środkowy poziom w piekarniku. Pieczemy ok 45 min sprawdzając patyczkiem pod koniec czy jest suche w środku.
Wyjmujemy ciasto i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy przestygnie wierzch dekorujemy odstawianą w szklance polewą. Ciasto można jeść od razu. Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 57
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 63