Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
Składniki
ZAGOTOWAĆ ;2 szkl. cukru,1 margarynę,6 łyżeczek kakao,0,5 szkl. wody,1 opakowanie cukru waniliowego .ODLAĆ 0,5 szkl. masy na polewę.Resztę masy wystudzić.
Do wystudzonej masy DODAĆ; 2,5 szkl. mąki ,2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 całych jaj, bakalie. ZMIKSOWAĆ wszystko do pojawienia się pęcherzyków powietrza. PRZEŁOŻYĆ do formy wyłożonej papierem do pieczenia. PIEC w 200 stopniach przez 45-50 min.