Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to murzynek sięgający swoją recepturą o dwa pokolenia do tyłu. nigdy nie zawodzi smakiem, zawsze i przy każdej okazji wszystkim smakuje. :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25116
Składniki
margarynę lub masło rozpuszczamy w dużym garnku. do rozpuszczonego dodajemy mleko, następnie cukier i na końcu kakao. zagotowujemy cały czas mieszając, by kakao nie zamieniało się w grudki. gotujemy około 5 minut. odlewamy 1/2 szklanki, a resztę masy studzimy.
do ostudzonej masy dodajemy resztą składników (mąka, jajka, proszek do pieczenia), wszystko razem dokładnie miksujemy (masa będzie bardziej rzadka niż gęsta).
piekarnik nagrzewamy do 180*C i pieczemy przez 40 minut.
po upieczeniu ciasto studzimy i wtedy polewamy je odlaną wcześniej czekoladową masą. odstawiamy do zastygnięcia