Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne, wilgotne, moze byc bardzo długo w lodowce, i wyglada bardzo apetycznie :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 181
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 181
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Wszystkie te składniki dodać do garnka,mieszać i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia.
Odłozyc z ognia i dodać 25 dag masła,szczypte soli i wymieszac dokladnie. Odlewamy połowe szklanki do metalowego garnczka.(Zostawiamy na polewę)
Do pozostałej masy dodajemy 4 zoltka pojedynczo mieszajac.(A bialka do pozostalej Miski)
Do innej miski wsypujemy 2 szklanki mąki ( ja uzywam Pszennej królowej)500,z dwoma lyzeczkami proszku do pieczenia.
Do masy dodajemy naprzemiennie mąkę + dwa kieliszki rumu, mieszamy, Potem miesza robot ( ok 7 min).
Ubijam pianę z białek dodając do ciasta powoli mieszając, wyscielamy blache folia i smarujemy maslem i posypujemy bułka tarta. Wlewamy mase.Nagrzewamy piekarnik do 50 stopni, wsadzamy i piekarnik na 200. (ok 1 godz) ale patrzec po 35 minutach.
Po wyjęciu z piekarnika przekuwamy patyczkiem. Wyciagamy z blachy i polewamy polewą i posypujemy wiorkami Kokosowymi.
Naprawde jest to bardzo latwy przepis, tylko trzeba robic zgodnie. :) SMACZNEGO! ;)