Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne, wilgotne, moze byc bardzo długo w lodowce, i wyglada bardzo apetycznie :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Wszystkie te składniki dodać do garnka,mieszać i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia.
Odłozyc z ognia i dodać 25 dag masła,szczypte soli i wymieszac dokladnie. Odlewamy połowe szklanki do metalowego garnczka.(Zostawiamy na polewę)
Do pozostałej masy dodajemy 4 zoltka pojedynczo mieszajac.(A bialka do pozostalej Miski)
Do innej miski wsypujemy 2 szklanki mąki ( ja uzywam Pszennej królowej)500,z dwoma lyzeczkami proszku do pieczenia.
Do masy dodajemy naprzemiennie mąkę + dwa kieliszki rumu, mieszamy, Potem miesza robot ( ok 7 min).
Ubijam pianę z białek dodając do ciasta powoli mieszając, wyscielamy blache folia i smarujemy maslem i posypujemy bułka tarta. Wlewamy mase.Nagrzewamy piekarnik do 50 stopni, wsadzamy i piekarnik na 200. (ok 1 godz) ale patrzec po 35 minutach.
Po wyjęciu z piekarnika przekuwamy patyczkiem. Wyciagamy z blachy i polewamy polewą i posypujemy wiorkami Kokosowymi.
Naprawde jest to bardzo latwy przepis, tylko trzeba robic zgodnie. :) SMACZNEGO! ;)