Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 89
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto: Cukier, palmę,cukier waniliowy, kakao, wodę i wódkę rozpuścić. Odlać 0,5 szkl. powstałej polewy. Resztę wystudzić, dodać 4 żółtka, mąkę, proszek wymieszać na końcu dodać ubite białka. Piec w okrągłej blaszce w temp. 180-200*C, do momentu, aż kijek wbity w ciasto będzie suchy, zazwyczaj ok. godz. Gdy ciasto wystygnie dzielimy je wzdłuż na dwie części.
Galaretka: 2 galaretki wiśniowe, 0,5l. wydrylowanych wiśni w słodkiej zalewie, 0,5 szkl. odlanej wcześniej polewy. Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wody, studzimy, następnie dodajemy polewę dokładnie mieszamy, potem wiśnie razem z zalewą. Gdy galaretka zacznie bardzo gęstnieć część wylewamy na placek przykrywamy drugą częścią placka i polewamy resztą galaretki. SMACZNEGO!!!