Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Miąższ dyni pokrój w kostkę, podlej niewielką ilością wody i ugotuj. Odcedź i zmiksuj na gładką masę.
Czekoladę stop z mlekiem. Jeszcze gorącą, wymieszaj z gorącą dynią (wówczas nie powstaną grudki). Śmietanę ubij na sztywno, wymieszaj z cukrem.
Część odłóż do dekoracji. Resztę wymieszaj z masą dyniowo-czekoladową. Mus rozłóż do pucharków, schłodź i udekoruj.Źródło: Bella Relaks