Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3942
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3942
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży rant w formie o średnicy 30cm,małe piekłem w garnuszkach 0,5l.Żelatynę rozprowadzić w 1 szkl.zimnej wody,następnie w kąpieli wodnej rozpuścić,ostudzić.Śmietanę bardzo mocno schłodzić,ubić z cukrami,dodać żelatynę.Biszkopty schłodzone podzielić na 3 plastry każdy, przekładać śmietaną,schłodzić.Krem-jajka sparzyć wrzątkiem,dodać cukier,ubić.Margarynę ubić osobno,połączyć z masą jajeczną(można dodać jakiś aromat)Część kremu barwimy na różowo(sok z buraka)część na brązowo(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy.Wypełniamy kolorowym kremem i już.
Biszkopty przykładamy do siebie na tacy a po wypełnieniu kremem będzie wyglądał jak całość.Wypełniałem kremem za pomocą rożka zwiniętego z pergaminu i metalowej końcówki(kupiłem zestaw takich końcówek w sklepie)Można biszkopty nasączyć orężadą(bez gazu).