Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8339
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8339
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży rant w formie o średnicy 30cm,małe piekłem w garnuszkach 0,5l.Żelatynę rozprowadzić w 1 szkl.zimnej wody,następnie w kąpieli wodnej rozpuścić,ostudzić.Śmietanę bardzo mocno schłodzić,ubić z cukrami,dodać żelatynę.Biszkopty schłodzone podzielić na 3 plastry każdy, przekładać śmietaną,schłodzić.Krem-jajka sparzyć wrzątkiem,dodać cukier,ubić.Margarynę ubić osobno,połączyć z masą jajeczną(można dodać jakiś aromat)Część kremu barwimy na różowo(sok z buraka)część na brązowo(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy.Wypełniamy kolorowym kremem i już.
Biszkopty przykładamy do siebie na tacy a po wypełnieniu kremem będzie wyglądał jak całość.Wypełniałem kremem za pomocą rożka zwiniętego z pergaminu i metalowej końcówki(kupiłem zestaw takich końcówek w sklepie)Można biszkopty nasączyć orężadą(bez gazu).