Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki z pysznymi owocami. Czego chcieć więcej? Na śniadanie, obiad, kolację i do kawy. Danie doskonałe.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Mąkę, jajko, szklankę mleka, olej i szczyptę sody miksuję. Drugą szklankę mleka dodaję powoli pilnując aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Powinno być rzadkie, łatwo rozprowadzające się po patelni. Dodanie oleju do ciasta powoduje, że nie trzeba podlewać patelni olejem. Olej dajemy tylko przy pierwszym naleśniku, jeżeli patelnia jest wystarczająco gorąca, pierwszy naleśnik będzie równie udany jak pozostałe.
Gruszki obieram, wycinam gniazda nasienne i kroję w drobną kostkę. Twaróg mieszam z cukrami wanilinowymi, jogurtem i pokrojoną gruszką. Naleśniki smaruję twarogiem, składam w trójkąty.
Na wierzchu polewam jogurtem, dodaję ćwiartkę gruszki i posypuję odrobiną startej czekolady. (Słodkolubni mogą posypać cukrem lub dodać go do twarogu).