Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt pracochłonne, efektowne ; )
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
Jajka zmiksuj z olejem i kefirem.
Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i kakao.
Połącz masę jajeczną i dodaj do niej pokrojoną w kosteczkę czekoladę, po czym wymieszaj.
Nakładaj do natłuszczonych foremek na 3/4 wysokości i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 25 minut.
Po wyjęciu i ostudzeniu babeczki możesz polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i udekorować płatkami białej czekolady lub w inny dowolny sposób. Smacznego ! *mi z podanych proporcji wyszło 19 dużych babeczek : )