Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt pracochłonne, efektowne ; )
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Jajka zmiksuj z olejem i kefirem.
Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i kakao.
Połącz masę jajeczną i dodaj do niej pokrojoną w kosteczkę czekoladę, po czym wymieszaj.
Nakładaj do natłuszczonych foremek na 3/4 wysokości i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 25 minut.
Po wyjęciu i ostudzeniu babeczki możesz polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i udekorować płatkami białej czekolady lub w inny dowolny sposób. Smacznego ! *mi z podanych proporcji wyszło 19 dużych babeczek : )