Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt pracochłonne, efektowne ; )
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5418
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 930
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11865
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5418
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 930
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11865
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1374
Składniki
Jajka zmiksuj z olejem i kefirem.
Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i kakao.
Połącz masę jajeczną i dodaj do niej pokrojoną w kosteczkę czekoladę, po czym wymieszaj.
Nakładaj do natłuszczonych foremek na 3/4 wysokości i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 25 minut.
Po wyjęciu i ostudzeniu babeczki możesz polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i udekorować płatkami białej czekolady lub w inny dowolny sposób. Smacznego ! *mi z podanych proporcji wyszło 19 dużych babeczek : )