Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 163
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 39
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 890
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1680
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 163
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 39
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 890
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1680
Składniki
Wszystkie składniki zagnieśc na stolnicy. (Sera nie mielimy ). Po zagnieceniu wszystkich składników wałkujemy ciasto.Im grubiej tym grubsze wyrosną oponki.
Szklanką wycinamy kółka a kieliszkiem wycinamy w środku dziurkę. Następnie rozgrzewamy w rondlu lub głębokiej patelni olej. Tak by oponki pływały podczas smażenia:) Smażymy je kilka sekund aż do uzyskania złotego koloru:) Wyjmujemy na papier pergaminowy aby obsiąknęły z tłuszczu.Kiedy wystygną posypac cukrem pudrem.Smacznego:)