Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Pieczemy ok. 40 min w 160-180 st C. Tak samo robimy drugi biszkopt, dodając zmielone orzechy.
Budyń gotujemy na wodzie. Do gorącego wsypujemy cukier i galaretkę cytrynową. Mieszamy i studzimy.
Miksujemy margarynę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Połowę masy wykładamy na jasny biszkopt, przykrywamy ciastem orzechowym i smarujemy pozostałą masą.
Sok zagotowujemy, rozpuszczamy w nim galaretki wiśniowe, odstawiamy. Na cieście rozsmarowujemy konfiturę i zalewamy tężejącą galaretką.