Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli faworki o smaku orzechowym, nie może ich zabraknąć podczas karnawału, doskonale smakują do gorącej kawy
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5344
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18808
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5344
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18808
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Składniki
Zmielone orzechy mieszamy z cukrem pudrem i szczyptą soli, dodajemy po 1 żółtku, a na końcu jajko i ocet – mieszamy. Dodajemy mąkę i zagniatamy gładkie ciasto, odstawiamy na 15 min.
Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy, tniemy radełkiem na 3-4 cm trójkąty.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.