Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26188
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1532
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26188
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1532
Składniki
CIASTO: Wszystkie składniki połączyć , margaryne posiekac nozem i zagnieść z resztą składników. Ciasto podzielic na 2 części i wstawić do lodowki na godzine MASA ORZECHOWA: Ubić piane na sztywno z białek dodać zółtka cukier i cukier waniliowy, orzechy i wymieszać.
Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyc na formę , wylać przygotowana mase orzechowa i na gore polozyc rozwalkowana druga czesc ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 40 min.