Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 860
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9023
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
CIASTO: Wszystkie składniki połączyć , margaryne posiekac nozem i zagnieść z resztą składników. Ciasto podzielic na 2 części i wstawić do lodowki na godzine MASA ORZECHOWA: Ubić piane na sztywno z białek dodać zółtka cukier i cukier waniliowy, orzechy i wymieszać.
Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyc na formę , wylać przygotowana mase orzechowa i na gore polozyc rozwalkowana druga czesc ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 40 min.