Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Owoce umyj, w zależności od ich rodzaju usuń pestki, gniazda nasienne i ewentualnie podziel na mniejsze kawałki.
W garnku zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretkę. Dokładnie wymieszaj.
Do przestudzonej galaretki dołóż ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszaj lub zmiksuj tak, by nie było grudek.
Do pucharków nałóż owoce (zostaw trochę na później do dekoracji) i zalej je stygnącą masą. Pucharki schłódź w lodówce.
Deser udekoruj pozostałymi owocami, ewentualnie również bitą śmietaną.
SMACZNEGO!!!