Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Owoce umyj, w zależności od ich rodzaju usuń pestki, gniazda nasienne i ewentualnie podziel na mniejsze kawałki.
W garnku zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretkę. Dokładnie wymieszaj.
Do przestudzonej galaretki dołóż ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszaj lub zmiksuj tak, by nie było grudek.
Do pucharków nałóż owoce (zostaw trochę na później do dekoracji) i zalej je stygnącą masą. Pucharki schłódź w lodówce.
Deser udekoruj pozostałymi owocami, ewentualnie również bitą śmietaną.
SMACZNEGO!!!