Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241611
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2443
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241611
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2443
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Składniki
Owoce umyj, w zależności od ich rodzaju usuń pestki, gniazda nasienne i ewentualnie podziel na mniejsze kawałki.
W garnku zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretkę. Dokładnie wymieszaj.
Do przestudzonej galaretki dołóż ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszaj lub zmiksuj tak, by nie było grudek.
Do pucharków nałóż owoce (zostaw trochę na później do dekoracji) i zalej je stygnącą masą. Pucharki schłódź w lodówce.
Deser udekoruj pozostałymi owocami, ewentualnie również bitą śmietaną.
SMACZNEGO!!!