Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Utrzec drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka, zostawic do rośnięcia.Z mąki i dodatków wyrobic ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawic w cieple do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętośc formowac pączki. Uformowane pączki zostawic do ponownego wyrośnięcia. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyc na bibule i obsypac cukrem pudrem lub polukrowac.