Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Utrzec drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka, zostawic do rośnięcia.Z mąki i dodatków wyrobic ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawic w cieple do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętośc formowac pączki. Uformowane pączki zostawic do ponownego wyrośnięcia. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyc na bibule i obsypac cukrem pudrem lub polukrowac.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

nudka 03 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
do pączków dodaje się również spirytus a ty wszystkożerconie mędrkuj bo pewnie nie wiesz nawet o czym piszesz0 Kto głosował? | Odpowiedz

czekolada 03 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Możesz byc nawet królem. Z tego przepisu korzystała moja babcia. podam też inne może łatwiejsze.Spirytus zapobiega wchłanianiu tłuszczu. Ja daję inny mocny alkohol. Kto nie ma może dac ocet.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wszystkozerca 02 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Jak to jest stary przepis,to od dzisiaj jestem hrabia!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wszystkozerca 02 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Odkad do ciasta na paczki dodaje sie spirytus.Do faworkow tak,jaki to stary przepis.Czytas se paniusia przepisy pumci,tam to dopiero sa stare przepisy!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz