Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pączki znikają z talerza...
Rozczyn:drożdże,cukier,mąka,ciepłe mleko-mieszamy.odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy wyrośnie, wlewamy żółtka utarte z cukrem i całym jajkiem,dodajemy mleko(ciepłe),mąkę, sok z cytryny,startą skórkę z cytryny,szczyptę soli..Wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy roztopione masło, dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Nabieramy łyżką porcje ciasta,natłuszczonymi palcami formujemy krążki,wkładamy marmoladę i zlepiamy. Zlepioną stroną układamy na stolnicy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte pączki wkładamy na rozgrzany tłuszcz(zlepioną stroną), smażymy do zarumienienia na obie strony. Wykładamy na papierowy ręcznik. Potem posypujemy pudrem cukrem.:)
Prawdziwe domowe pączki, takie jak robiono je dawniej.
Odsłon: 11775
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 296
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 106
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 589
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 296
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 106
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 589
Składniki
Rozczyn:drożdże,cukier,mąka,ciepłe mleko-mieszamy.odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy wyrośnie, wlewamy żółtka utarte z cukrem i całym jajkiem,dodajemy mleko(ciepłe),mąkę, sok z cytryny,startą skórkę z cytryny,szczyptę soli..Wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy roztopione masło, dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Nabieramy łyżką porcje ciasta,natłuszczonymi palcami formujemy krążki,wkładamy marmoladę i zlepiamy. Zlepioną stroną układamy na stolnicy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte pączki wkładamy na rozgrzany tłuszcz(zlepioną stroną), smażymy do zarumienienia na obie strony. Wykładamy na papierowy ręcznik. Potem posypujemy pudrem cukrem.:)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 125
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 277