Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Składniki
w cieplym mleku rozprowadzamy drozdze,dodajac lyzke maki i lyzke cukru pudru,odstawiamy do wyrosniecia.
nastepnie dodajemy reszte cukru,zoltka,letnia smietanke,sol i skorke.mieszamy i dodajemy do makiwyrabiamy i dodajemy tluszcz. wyrabiamy energicznie az ciasto bedzie gladkie. odstawiamy do wyrosniecia.
gdy ciasto podwoi swoja objetosc formujemy poczaki na kazdy placek nakladamy troszke marmolady i sklejamy. gdy paczki zaczna rosnackladziemy na rozgrzany smalec i smazymy z obu stron. zimne obsypujemy cukrem pudrem.