Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
w cieplym mleku rozprowadzamy drozdze,dodajac lyzke maki i lyzke cukru pudru,odstawiamy do wyrosniecia.
nastepnie dodajemy reszte cukru,zoltka,letnia smietanke,sol i skorke.mieszamy i dodajemy do makiwyrabiamy i dodajemy tluszcz. wyrabiamy energicznie az ciasto bedzie gladkie. odstawiamy do wyrosniecia.
gdy ciasto podwoi swoja objetosc formujemy poczaki na kazdy placek nakladamy troszke marmolady i sklejamy. gdy paczki zaczna rosnackladziemy na rozgrzany smalec i smazymy z obu stron. zimne obsypujemy cukrem pudrem.