Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35749
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35749
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6056
        
        Składniki
biszkopt : jajka ubijamy z solą na sztywno. dodajemy cukier a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. lekko mieszamy . brytfanka smarujemy masłem i sypiemy bułką tartę .pieczemy 30 minut w180 stop. C pianka :białka ubijamy, dodajemy cukier i ostudzoną galaretką (odrobinę zostawiamy )miksujemy ok.2 minut. piankę wkładamy na ostudzony biszkopt i polewamy galaretką (jak krople wody ). wstawiamy do lodówki do stężenia.