Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, w miarę tanie ciacho na zimno ;) Wszystkie produkty kupowałam w Lidlu
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Składniki
Najlepiej najpierw rozpuścić 3 galaretki, każda w innym naczyniu, rozpuszczamy każdą w 1 szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Zaparzyć kawę w szklance wody i również ostudzić. Tortownice sr. 24 cm wyłożyć nasączonymi w kawie biszkoptami.
Śnieżki ubić z mlekiem tak jak w przepisie na opakowaniu. Dzielimy ubite śnieżki na 3 części (mnie wyszło jakieś 2/3 szklanki na każdą z części) i dodajemy do galaretek, dobrze mieszamy by nie zostały białe ślady a utworzyły się rzadkawe kolorowe masy, które wlewamy do tortownicy na przemian (ja wlewałam po środku po kilka łyżek każdej masy). Wstawiamy do lodówki na ok. 2 h. Jeśli ktoś lubi może wrzucić owoce do środka, ja natomiast po zgęstnięciu sie mas położyłam maliny i polałam czwarta galaretka zrobiona wg przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki na kolejne 2 h by galaretka z wierzchu dobrze zgęstniała. SMACZNISTEGO !!!