Do góry

Desery Przepis na:

Piankowe ciasto

Piankowe ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 4090

pyszne, lekkie, bardzo smakuje dzieciom

Składniki

  • śmietana kremówka 36%, 0,5 l
  • galaretka truskawkowa, 2 szt
  • cukier, 5 łyżka
  • Mrożone Truskawki, 25 dkg
  • jajka, 4
  • mąka, 4 lyżki
  • proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Piankowe ciasto

Przygotowanie

  1. Z jajek, mąki, proszku do pieczenia i 4 łyżek cukru zrobić biszkopt.

  2. Przygotować 2 galaretki, ale z porcją wody na jedną czyli 0,5 l , schłodzić aż będą tężeć

  3. Schłodzone kremówki ubijać mikserem aż zaczną gęstnieć. Dalej ubijając dodać tężejącą galaretkę po łyżce. Na koniec dodać rozgniecione truskawki.

  4. Na upieczony i chłodny biszkopt wylać powstałą masę i włożyć do lodówki na 1,5 h i gotowe. Galaretki można dodać innego koloru choć te smakują super

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń