Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieguski, które robią furrorę, które są pyszne, które urzekają swoim smakiem. Stokroć lepsze od tych kupnych
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 40
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 33
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 40
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 33
Składniki
Miękka margaryna zmiksować z cukrem pudrem, waniliowym i jajkiem, aromatem, potem dodawać mąkę z proszkiem i kakao, zagnieść rękami. Dodać pokrojone w mini kawałki czekoladę, i pogniecione orzechy.
Małą łyżeczką nabierać ciasto, formować jakby kuleczki na łyżeczce, i układać na blasze wyłożonej papierem (nie martwić się o kształt, pieguski same się uformują w trakcie pieczenia)
Piec ok 12minut w temperaturze 180 stopni. Ja zawsze jak wyciągam blachę z piekarnika i ściągam ciasteczka, to są one ogólnie bardzo miękkie i niczym nie przypominają piegusków, no ok, może wizualnie. Dopiero jak ostygną robią się twarde i coraz to bardziej chrupiące :)
Smaczne zarówno tego samego dnia, chwilę po przestygnięciu, jak i po kilku dniach... ale mało kiedy tak długo się zostają :)
Z tej porcji wychodzi ok 50 piegusków