Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Boże Narodzenie. Jest to przepis z gazety Tiny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Masło, miód, cukier i przyprawy podgrzewaj, aż cukier się stopi. Wymieszaj z mąką, kakao, jajem i proszkiem d pieczenia. Zagnieć ciasto. Ochłodź. Ciasto rozwałkuj, wytnij figurki (aż 70). Piecz ok. 10 minut w 175 stopniach. Ostudź i posmaruj lukrem, czekoladą lub kremem i ozdób.