Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
Wszystkie składniki do oprócz mąki,sody,żółtek i posypki podgrzewamy az powstanie jednolita masa.Ciepłą masę wlewamy do miski,dodajemy mąke,sodę i żółtka.wyrabiamy ciasto tak długo ,aż składniki się dokładnie połączą.
ciasto cienko rozwałkowujemy można użyć do tego folii,wtedy nie będzie się lepić i wykrawamy pierniczki za pomocą foremek.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok.20 min w temp.160 stopni.Gdy ostygną ozdabiamy posypką.