Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urok świąt to wspólne spędzanie czasu. Cudownie się go spędza podczas chociażby robienia pierniczków!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2298
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 201
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2298
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam. Dodałam masło, jajko, cukier puder, miód, przyprawę do piernika. Zagniotłam ciasto i rozwałkowałam na grubość 2-3 mm. Wycinałam pierniczki i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach przez 8-10 minut.
Kilka pierniczków udekorowałam lukrem. Uwierciłam cukier puder z sokiem cytryny i gorącą wodą. Posmarowałam i odstawiłam do ostygnięcia. * podczas wałkowania podsypywałam ciasto mąką