Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 629
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 629
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Jaja,dżem,olej,cukier zmiksować. W osobnej misce wymieszać łyżką mąkę, kakao,sodę i przyprawę do pierników. Do miksowanej masy dodawać na zmianę suche produkty oraz mleko, cały czas miksujemy do wyczerpania składników. Na koniec wsypujemy bakalie, lekko mieszamy i gotowe. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 stopni. Najlepsza jest foremka keksowa. Po upieczeniu możemy trochę pokombinować np. kroimy piernik wzdłuż na trzy części i przekładamy powidłami i kremem (najlepszy jest cytrynowy), jak nie mamy czsu wystarczy go polać polewą czekoladową lub posypać cukerm pudrem.