Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Margarynę , cukier,śmietanę i miód zagotować.Dodać przyprawy do pierników, mąkę , wymieszać.Odstawić do ostygnięcia.Do zimnej masy dodać żółtka, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i wymieszać, dodać ubite białka, delikatnie wymieszać i wylać na dużą blachę. Piec okolo godziny w temperaturze 190stopni. Po upieczeniu polać polewą. Smacznego..
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

bartex1977 28 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a jaka smietana ma byc?1 Kto głosował? | Odpowiedz

kiciula 16 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
A jaka śmietana ma być 12% 18% czy 30%?8 Kto głosował? | Odpowiedz

kiciula 16 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a jaka śmietana 12% 18% czy 30%?2 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 06 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo ładnie. Chyba się skuszę ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

BOZENA14245 26 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Ja piekłam w blaszce 35cm/24cm.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Hmm, już czuję ten charakterystyczny, piernikowy aromat. :) Proszę napisać, na jaką blaszkę ta porcja. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz