Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to piernik na cydrze jabłkowym. Pięknie pachnący jabłkami i przywołujący wspomnienia lata. Cydr jabłkowy jako dodatek do piernika stanowi ciekawą alternatywę dla klasycznej wody dodawanej w przepisach. Moim zdaniem cydr wzbogaca smak ciasta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1013
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1013
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Składniki
W garnku zagotowujemy miód, cydr jabłkowy, kakao i przyprawę do piernika. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Miksujemy. Rodzynki namoczone w wodzie osypujemy mąka. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią ciasto. Posypujemy wierzch skórką pomarańczową.
Zapraszam do mojego bloga !