Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to piernik na cydrze jabłkowym. Pięknie pachnący jabłkami i przywołujący wspomnienia lata. Cydr jabłkowy jako dodatek do piernika stanowi ciekawą alternatywę dla klasycznej wody dodawanej w przepisach. Moim zdaniem cydr wzbogaca smak ciasta.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
W garnku zagotowujemy miód, cydr jabłkowy, kakao i przyprawę do piernika. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Miksujemy. Rodzynki namoczone w wodzie osypujemy mąka. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią ciasto. Posypujemy wierzch skórką pomarańczową.
Zapraszam do mojego bloga !