Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-12-2021
Przy tym wypieku musimy zarezerwować nieco więcej czasu, ale trud się opłaca. Ciasto smakuje wyśmienicie. Krem budyniowy i galaretką tworzą nieco kontrastu. Całość tworzy pyszną i smaczną kompozycję. Moim zdaniem jest to wypiek, który zaskoczy pod czas świąt niejednego gościa.
Pyszne ciasto o smaku bananowym.
Odsłon: 37536
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 10566
Smaczne i szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę, puszyste i lekko wilgotn...
Odsłon: 18090
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 151
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 94
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 39
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 810
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 151
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 94
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 39
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 810
Składniki
Ciasto na piernik: Masło rozpuszczam wraz z cukrem i kakao. Studzę. Jajka ubijam z cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję przestudzone masło. Ubijam. Dodaję mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy do piernika. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Kroję na dwie połowy. Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotowuję z cukrem. W 250 ml mleka rozpuszczam budynie waniliowe i żółtka. Dodaję mieszankę do gotującego się mleka. Gotuję do zgęstnienia i powstania budyniu. Studzę. Miękkie masło miksuje na puch. Dodaję partiami zimny budyń. Galaretka wiśniowa: Wiśnie rozmrażam. Lekko gotuję. Miksuję na gładką masę. Dodaję galaretki wiśniowe. Mieszam. Na pierwszym blacie smaruję połowę masy budyniowej. Na masie budyniowej układam galaretkę wiśniową. Na galaretce smaruję pozostałą masę budyniową. Układam drugi blat ciasta. Dowolnie dekoruję. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !
Przepisy Desery
Desery
Oszczędne ciasto
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Oszczędne ciasto
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 62
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 224