Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty a zarazem wilgotny piernik dzięki majonezowi długo zachowuje świeżość idealny na święta i nie tylko smakuje wybornie również w zimowe popołudnia jako dodatek do kawki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1511
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 680
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1511
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 680
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj majonez, powidła śliwkowe i wymieszaj. Do mleka dodaj sodę, wymieszaj i wylej do ciasta. Mąkę przesiej z kakao,połącz z ciastem, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 30x12 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszoną czekoladę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudzony piernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego.