Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty a zarazem wilgotny piernik dzięki majonezowi długo zachowuje świeżość idealny na święta i nie tylko smakuje wybornie również w zimowe popołudnia jako dodatek do kawki.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj majonez, powidła śliwkowe i wymieszaj. Do mleka dodaj sodę, wymieszaj i wylej do ciasta. Mąkę przesiej z kakao,połącz z ciastem, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 30x12 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszoną czekoladę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Wystudzony piernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego.