Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać aromat i smak miodu pitnego w pierniku. Ciasto dzięki temu zyskało niecodzienny smak. Piernik z miodem pitnym jest to wypiek, który można przygotować kilka dni wcześniej, nie traci na swojej świeżości. Polecam !
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy dodać mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam do mojego bloga !