Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa piernikow pochodzi od przyprawy pieprzenej, jak sie dawniej mowilo. Z wyrobu piernikow szczegolnie zaslynal Torun, gdzie wypiekano je w drewnianych, ozdobnie rzezbionych formach. Ciasto na piernik poddawano fermentacji trwajacej kilka tygodni lub miesiecy, a niekeidy lat. Na ten piernik na szczescie nie trzeba bedzie dlugo czekac ;)
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 149
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 149
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 32
Składniki
Zarumienic 2 lyzki cukru, zalac piwem, dodac miod i zagotowac. Dodac przyprawy i ostudzic do 20*C (temperatura pokojowa)
Utrzec maslo, dodac zoltka utarte z cukrem, mase miodowa, polowe maki, proszek do pieczenia i wymieszac.
Dodac reszte maki, posiekane orzechy i ubita piane z bialek.
Ciasto wlozyc do natluszconej i wysypanej maka formy na keks.
Piec godzine w temperaturze 190*C
Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78275
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59708