Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smakowite. Zwłaszcza dla miłośników pierników.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8173
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8173
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Składniki
5 dkg cukru zrumień w rondelku. Wlać 100ml wody, gotować aż karmel się rozpuści. Połowę masła utrzeć z resztą cukru i żółtkami, dodać miód, karmel, mąkę, kakao, przyprawę i proszek. Dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie połaczyć z ciastem. Piec 50 minut.
Ostudź placek przekrój na 3 płaty. Jedną część placka przełóż marmoladą, połóż drugi płat posmaruj kremem zrobionym z budyniu i masła. Wierzch można posypać płatkami migdałów.