Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z bananami i czekoladą

Pierożki z bananami i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 1245

są nietypowe i bardzo dobre ;)

Składniki

  • mąka tortowa, 50 dag
  • żółtka, 2 sztuki
  • drożdże, ok.5dag
  • ciepłe mleko, niepełna szklanka
  • cukier puder, 2 łyżki
  • masło, 1/4 kostki
  • sól, szczypta
  • banany, 2 sztuki
  • krem czekoladowy, np. Nutella
  • olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierożki z bananami i czekoladą

Przygotowanie

  1. Z drożdży, mleka, soli, cukru i 1 łyżki mąki robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka i rozczyn-zagniatamy. Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto.

  2. Ciasto rozwałkujemy na placek grubości 0,5-1cm i wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5cm, sklejamy. Smażymy w głębokim tłuszczu, tak jak pączki. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń