Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są nietypowe i bardzo dobre ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 306
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 47
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 87
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 148
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17088
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 306
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 47
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 87
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 148
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17088
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Z drożdży, mleka, soli, cukru i 1 łyżki mąki robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka i rozczyn-zagniatamy. Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkujemy na placek grubości 0,5-1cm i wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5cm, sklejamy. Smażymy w głębokim tłuszczu, tak jak pączki. Smacznego! :)