Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami

Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 640

Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawam szklanką kółka

  2. Rozdzielam jajko na żółtko i białko, białkiem smaruję każde kółko ciasta po bokach (żeby pierożki się dobrze połączyły, a borówki nie wyciekały)

  3. Na środku każdego kółka układam po 3 borówki i sklejam pierożki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję żółtkiem (żeby upiekły się na złoto). Pierożki posypuję cukrem. Piekę ok.15-18min w temperaturze 180st.C.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń