Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawam szklanką kółka
Rozdzielam jajko na żółtko i białko, białkiem smaruję każde kółko ciasta po bokach (żeby pierożki się dobrze połączyły, a borówki nie wyciekały)
Na środku każdego kółka układam po 3 borówki i sklejam pierożki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję żółtkiem (żeby upiekły się na złoto). Pierożki posypuję cukrem. Piekę ok.15-18min w temperaturze 180st.C.
Smacznego!