Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3857
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3857
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawam szklanką kółka
Rozdzielam jajko na żółtko i białko, białkiem smaruję każde kółko ciasta po bokach (żeby pierożki się dobrze połączyły, a borówki nie wyciekały)
Na środku każdego kółka układam po 3 borówki i sklejam pierożki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję żółtkiem (żeby upiekły się na złoto). Pierożki posypuję cukrem. Piekę ok.15-18min w temperaturze 180st.C.
Smacznego!