Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne i kosztowne, ale efekt powalający:) UWAGA: Ciasto zawiera alkohol, ostrożnie z częstowaniem dzieci i kierowców!!! Przepis na duża blachę.
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 5340
Tęcza w słoiku, czyli wielowarzywna kiszonka na zimę. Jeśli jeszcze nie mieli...
Odsłon: 17341
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 22
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 22
Składniki
Śliwki pokroić w paski, wrzucić na wodę zagotowaną z cukrem. Gotować 5 minut. Odstawić i ostudzić. Zimne zalać wódką na 10-12 godz. Po tym czasie dokładnie odsączyć na sitku. Nie wylewać wódki!!
Z podanych składników upiec biszkopt, jaja ubić z cukrem do białości, delikatnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wlać olej. Piec ok 30 min. Wyjąć i przestudzić.
Miękkie masło zmiksować z Nutellą, dodać kilka łyżek wódki śliwkowej (tej po odsączeniu śliwek.
Zimny biszkopt przekroić na pół. Dolną warstwę nasączyć wódką śliwkową. Wyłożyć 3/4 kremu, przykryć druga połówka biszkopta. Nasączyć odrobina wódki, rozsmarować resztę kremu. Poukładać śliwki. Polać w ozdobne esy-floresy gotową polewą czekoladową (najlepiej pełnomleczną).
Przepisy Desery
Desery
Rolada z kremem karpatkowym
Desery
Pleśniak z jabłkami
Desery
Sernik na zimno z malinami i galaretką
Desery
Arroz doce czyli ryż na słodko
Rolada z kremem karpatkowym
Krem karpatkowy wydaje mi się jednym z najsmaczniejszych, a rolada jednym z n...
Odsłon: 53
Pleśniak z jabłkami
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 1302