Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho rozpływa się w ustach! Do tego tanie i szybkie w wykonaniu!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli,dodać cukier i nadal ubijać na sztywną pianę.Dodać mak i wiórki (po trochu),wymieszać.Wylać na blachę (duża porcja),piec ok 30 min w 180st.
Masę przygotować według przepisu na opakowaniu.Wyłożyć na ostudzone ciasto.Herbatniki namoczyć w wódce wymieszanej z 0,5 szkl wody,ułożyć na masie.Polać polewą. W wersji wypasionej można na herbatniki wyłożyć masę krówkową.
Smacznego!