Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10
Dodano: 15.09.2010
Odsłon: 3551
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Białka ubić ze szczyptą soli,dodać cukier i nadal ubijać na sztywną pianę.Dodać mak i wiórki (po trochu),wymieszać.Wylać na blachę (duża porcja),piec ok 30 min w 180st.
Masę przygotować według przepisu na opakowaniu.Wyłożyć na ostudzone ciasto.Herbatniki namoczyć w wódce wymieszanej z 0,5 szkl wody,ułożyć na masie.Polać polewą. W wersji wypasionej można na herbatniki wyłożyć masę krówkową.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Tigra 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
wiórki standardowe-250g. Jeśli chodzi o masę to zwykła,gotowa masa w proszku,np Delekty.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Katuia 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Opakowanie wiórek jakiej wielkości???? i co za masa waniliowa ????0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Koniecznie wypróbuje !0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawe xP0 Kto głosował? | Odpowiedz