Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekładaniec nie najtrudniejszy w wykonaniu a taki smaczny :)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
30 dkg mąki (tortowej z pszenną), 15 dkg cukru, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczkę sody, jajko i 15 dkg margaryny zagnieść, podzielić na 2 placki i upiec każdy osobno. Ubić pianę z 4 białek. Dodawać po żółtku i po pół łyżki wody. Dosypać po pół szklanki mąki przennej i ziemniaczanej i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. MASA: Z 1/2 litra mleka odlać pół szklanki, dodać po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, wymieszać. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i cukrem waniciowym. Do gotujacego się mleka wlać wymieszane mąki i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać kostkę margaryny i dobrze rozmieszać. Gorącą masą przełożyć placki tak, aby biszkopt był w środku.