Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekładaniec nie najtrudniejszy w wykonaniu a taki smaczny :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 816
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4973
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 816
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4973
Składniki
30 dkg mąki (tortowej z pszenną), 15 dkg cukru, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczkę sody, jajko i 15 dkg margaryny zagnieść, podzielić na 2 placki i upiec każdy osobno. Ubić pianę z 4 białek. Dodawać po żółtku i po pół łyżki wody. Dosypać po pół szklanki mąki przennej i ziemniaczanej i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. MASA: Z 1/2 litra mleka odlać pół szklanki, dodać po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, wymieszać. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i cukrem waniciowym. Do gotujacego się mleka wlać wymieszane mąki i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać kostkę margaryny i dobrze rozmieszać. Gorącą masą przełożyć placki tak, aby biszkopt był w środku.