Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy lubią kokosowe wariacje. przepis mojej koleżanki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 970
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 970
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier /1,5 szklanki/, żółtka, olej, mąkę /1,5 szklanki/, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 40 min.
MASA: Szklankę mleka zagotować z cukrem /0,5 szklanki/ i cukrem waniliowym. Do drugiej szkl. mleka dodać kokos i mąkę /3 łyżki/, wymieszać wlać na gotujące mleko z cukrem. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony budyń kokosowy.
Placek przekroić na pół, posmarować dżemem, na to masa i druga część placka. Na górę dżem i masa. Posypać kakao lub startą czekoladą.
SMACZNEGO!