Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 198
Dodano: 28.07.2010
Odsłon: 18980
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier /1,5 szklanki/, żółtka, olej, mąkę /1,5 szklanki/, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 40 min.
MASA: Szklankę mleka zagotować z cukrem /0,5 szklanki/ i cukrem waniliowym. Do drugiej szkl. mleka dodać kokos i mąkę /3 łyżki/, wymieszać wlać na gotujące mleko z cukrem. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony budyń kokosowy.
Placek przekroić na pół, posmarować dżemem, na to masa i druga część placka. Na górę dżem i masa. Posypać kakao lub startą czekoladą.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kinia1606 30 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Zarka wiem że jest słodkie ale chyba o to chodzi. Poza tym do ciasta daję 1,5 szkl a 0,5 do masy. Oryginalnie w przepisie miałam do masy całą szklankę ale to już było za dużo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
mniam mniam0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha musi być. Na pewno zrobię.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda pysznie0 Kto głosował? | Odpowiedz