Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 414
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 414
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.
Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!