Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3798
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1312
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3798
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1312
Składniki
3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.
Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!