Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, pyszne, można użyć także innych owoców sezonowych.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 26
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3499
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 26
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3499
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Jaja rozbić. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę roztopić razem z cukrem waniliowym na wolnym ogniu, po czym ostudzić. Dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Dodawać po 1 łyżce mąki, cały czas ucierając.
Białka starannie ubić na pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta, po czym przelać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej 1 łyżką mąki blaszki.
Owoce dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć na sicie. Z wiśni usunąć pestki, a następnie z agrestem wyłożyć na przygotowane ciasto, przykrywając całą jego powierzchnię. Całość piec w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 50 minut, po czym wyjąć na kratkę kuchenną i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem wypiek obficie posypać cukrem pudrem