Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek dla naszych maluszkow. Podajemy od 1 roku zycia :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Składniki
Odzielic zoltko od bialka. Zoltko utrzec z cukrem na gladka mase, dodac ryz. Bialko ubic z odrobina soli na sztywna piane, dodac do ryzu i delikatnie wymieszac razem z cukrem waniliowym. Na rozgrzanym masle usmazyc niewielkie placuszki, z obu stron na zloty kolor. Osaczyc z tluszczu na papierowym reczniku. Podawac z czastkami mandarynek, obranych ze skorek.