Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach ciasta i pomarańczy sprawią, że święta będą cały rok.
Sparzyć pomarańcze, wytrzeć do sucha i zetrzeć na drobnej tarce skórkę. Margarynę ze skórkami i cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, cukier waniliowy i dalej ucierać. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45 minut.
Jeszcze ciepłe, nie wyjęte z formy ciasto ponakuwać wykałaczką, polać 1/2 szklanki soku i zostawić kilkanaście minut do wyschnięcia.
Do reszty soku dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wyłożone ciasto polać lukrem.
Najpyszniejsza babka pomarańczowa, puszysta na każdą kieszeń. Zobacz przepis...
Odsłon: 1326
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4364
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4364
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
Sparzyć pomarańcze, wytrzeć do sucha i zetrzeć na drobnej tarce skórkę. Margarynę ze skórkami i cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, cukier waniliowy i dalej ucierać. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45 minut. Jeszcze ciepłe, nie wyjęte z formy ciasto ponakuwać wykałaczką, polać 1/2 szklanki soku i zostawić kilkanaście minut do wyschnięcia. Do reszty soku dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wyłożone ciasto polać lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 165