Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Składniki
Make wymieszac dobrze (zmiksowac) z woda mineralna. Powinno powstac ciasto gesciejsze od nalesnikowego.
Krazki ananasa pokroic na 3 czesci, banany najlepiej na plastry.
W garnku rozgrzac olej, powinien byc bardzo goracy. Owoce obtaczac w ciescie i smazyc na zloty kolor. Osaczyc z tluszczu na papierowych recznikach.
Przygotowac sos kokosowy. Mleko kokosowe gotowac z cukrem do momentu az czesc plynu odparuje i sos zgestnieje ( mozna dodac odrobine slodkiej smietany).
Gotowy sos wylac na talerzyki, na nim ulozyc usmazone owoce, posypac po wierzchu cukrem pudrem i cynamonem.