Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Make wymieszac dobrze (zmiksowac) z woda mineralna. Powinno powstac ciasto gesciejsze od nalesnikowego.
Krazki ananasa pokroic na 3 czesci, banany najlepiej na plastry.
W garnku rozgrzac olej, powinien byc bardzo goracy. Owoce obtaczac w ciescie i smazyc na zloty kolor. Osaczyc z tluszczu na papierowych recznikach.
Przygotowac sos kokosowy. Mleko kokosowe gotowac z cukrem do momentu az czesc plynu odparuje i sos zgestnieje ( mozna dodac odrobine slodkiej smietany).
Gotowy sos wylac na talerzyki, na nim ulozyc usmazone owoce, posypac po wierzchu cukrem pudrem i cynamonem.