Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Make wymieszac dobrze (zmiksowac) z woda mineralna. Powinno powstac ciasto gesciejsze od nalesnikowego.
Krazki ananasa pokroic na 3 czesci, banany najlepiej na plastry.
W garnku rozgrzac olej, powinien byc bardzo goracy. Owoce obtaczac w ciescie i smazyc na zloty kolor. Osaczyc z tluszczu na papierowych recznikach.
Przygotowac sos kokosowy. Mleko kokosowe gotowac z cukrem do momentu az czesc plynu odparuje i sos zgestnieje ( mozna dodac odrobine slodkiej smietany).
Gotowy sos wylac na talerzyki, na nim ulozyc usmazone owoce, posypac po wierzchu cukrem pudrem i cynamonem.