Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1098
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1079
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1098
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1079
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Składniki
Masło roztopic, dodac mleko i lekko podgrza. Drodże rozetrzec z łyżka cukru. Jajka utrzec na gładka mase z cukrem. Wszystko to dodac do przesianej maki, wymieszac drewnianą łyżka. Pozostawic by podrosło i znow zamieszac. Gdy ponownie podrośnie wyłozyc na blaszke. Posypac kruszonka i pozostawic do wyrosniecia. piec ok 40 min.
kruszonka : 3 lyzki maki duża łyzka masła, duza łyżka cukru, cukier waniliowy. Wszystko razem wygnieś i posypac ciasto.