Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek jest szybki i dosyć łatwy w przygotowaniu. Bazą tego prostego wypieku jest ciasto biszkoptowe. Nadaje lekkości całemu deserowi. Masa powstała na bazie kremu budyniowego, a całość dopełnia pyszny mus truskawkowy. Jest to jedno z moich ulubionych wypieków. To proste połączenie smaków sprawia, iż jest to doskonałe ciasto zarówno na przyjęcia rodzinne, jak i większe uroczystości.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1651
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Składniki
Ciasto biszkoptowe: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodaję stopniowo cukier. Miksuję. Dodaje żółtka. Miksuję. Dodaje mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 30-40 minut w 180 stopniach. Studzę. Krem budyniowy: 300 ml mleka zagotowuje z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczam budynie waniliowe oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodaję wcześniej przygotowaną mieszankę. Mieszam do momentu ponownego zagotowania. Gotuję gęsty budyń. Studzę. Miękkie masło ucieram na puch. Dodaje stopniowo zimny budyń. Miksuję. Mus truskawkowy: Truskawki myję. Usuwam szypułki. Miksuję. Mus podgrzewam. Dodaje galaretki truskawkowe. Mieszam. Studzę. Na zimnym cieście układam krem budyniowy. Chłodzę pół godziny. Na kremie układam mus. Chłodzę całą noc.
Zapraszam na mojego bloga !