Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Wszystkie żółtka ubić ze szklanką cukru. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Ubite żółtka wlać do ubitych białek i lekko wymieszać. Wsypać do tego kakao i kartoflankę. Dodać proszek do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Wlać na blachę. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Najlepiej do tego zrobić KREM do przełożenia. SKŁADNIKI: margaryna ,,PALMA'''' 1 1/2 kostki, cukier 1 1/2 szklanki, cukier waniliowy 1 saszetka, zsiadłe mleko 2 szklanki. Pół porcji też wystarczy. WYKONANIE: Palmę utrzeć z cukrem do białości i powoli dodawać po jednej łyżce mleka. Ostrożnie dodawać ! Bo może się zważyć !